Európai Sporthét

Hírek

 • Hamarosan újra Európai Sporthét: regisztráld eseményed most!

  Hamarosan újra Európai Sporthét: regisztráld eseményed most!

  2016. augusztus 29.

  Szeptember 10. és 18. között már második alkalommal rendezik meg az Európai Sporthetet, amely tavaly itthon több tízezer, Európa-szerte pedig 31 országban összesen 5 millió embert mozgatott meg. A cél most is az, hogy minél többen tegyenek az egészségükért az izgalmas sporteseményeken, és azok is megismerjék a mozgás örömét, akik általában keveset sportolnak – márpedig az európaiak nagy része egy felmérés szerint ebbe a kategóriába sorolható. Idén egészen a Sporthét kezdetéig, szeptember 10-ig várják a szervezők jelentkezését. 

  Az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejött Európai Sporthét tavalyi sikere megmutatta, hogy milyen felszabadító, amikor tízezrek mozognak egyszerre egy egészségesebb, boldogabb élet érdekében. Egy 2 évvel ezelőtti statisztika szerint (Eurobarometer, 2014) az európai lakosság közel 60% soha nem, vagy csak nagyon ritkán sportol, annak ellenére, hogy 37%-uk naponta több mint 5,5 órát tölt ülve. Ezért is fontos, hogy idén még többen megmozduljunk, és rácáfoljunk az Egészségügyi Világszervezetnek arra a nem éppen szívderítő jóslatára, miszerint 2030-ra az európai lakosság 80%-a túlsúlyos lesz.

  Szeptember 10-ig regisztrálhatjuk saját eseményünket

  Aki tavaly már a részese volt, annak azért, aki pedig kimaradt volna, annak azért érdemes idén csatlakoznia a rendezvénysorozathoz. Ebben az évben a szervezők szeptember 10-ig várják a sportegyesületek, iskolák, közösségi csoportok és egyének jelentkezését, akik az általuk szervezett sporteseményt a megadott időpontig regisztrálhatják az www.europaisporthet.hu oldalon. Az idei eseménysorozat tematikájának négy fő fókusza az oktatási környezet, a munkahely, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok. A lehetőségek száma végtelen: a futóedzéstől a lábtengón át a kirándulásig minden belefér, hiszen a lényeg a mozgás öröme.

  Az idei év kiemelt eseménye a szeptember 11-én megrendezett Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál, amelynek a Kopaszi-gát ad otthont. Az eseményen kipróbálható több mint 90 mozgásforma között az unokáktól a nagymamákig garantáltan mindenki megtalálja majd a hozzá leginkább passzolót. A rendezvény egyébként 2011-ben elnyerte a szabadidősport világszövetsége, a TAFISA innováció díját.

  Az Európai Sporthét magyarországi koordinátora idén is a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ).

   

  Bővebben

 • Az Európai Sporthét főrendezvényén szólalt fel először az új sportállamtitkár

  Az Európai Sporthét főrendezvényén szólalt fel először az új sportállamtitkár

  2015. szeptember 22.

  Közel 5000 főt mozgatott meg az Európai Sporthét kiemelt rendezvénye, a szolnoki Tiszaligeti Napok szeptember 16. és 19. között, ahol először szólalt fel a napokban hivatalba lépett sportért felelős államtitkár. Szabó Tünde szombati beszédében elmondta: az esemény szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen bizonyítja, hogy nagy volumenű sporteseménynek nemcsak a főváros adhat otthont.

  Bővebben

 • Az EU-ban mi állunk nyerésre elhízásban

  Az EU-ban mi állunk nyerésre elhízásban

  2015. szeptember 2.

  A magyarok mindössze 38%-a végez hetente legalább egyszer testmozgást - derül ki az Európai Sporthét közeledtével közzétett Eurobarométer legfrissebb adataiból[1]. A sport elhanyagolása mellett itthon az elhízás is hatalmas probléma: a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kutatása szerint az európai országok között nálunk van a legtöbb elhízott ember. Ez az egyik ok, amiért szeptemberben mindenkit sportolni hív a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ).

  Bővebben

 • Európai Sporthét Magyarországon is!

  Európai Sporthét Magyarországon is!

  2015. augusztus 6.

  Szeptemberben első alkalommal rendezik meg az Európai Sporthetet, hogy azon minél több embert mozgásra bírjanak, és  ezáltal a rendszeres sportolást népszerűsítsék.  A sporthét hivatalosan szeptember 7. és 13. között zajlik majd Európa 31 országában, Magyarországon azonban hetedikétől egészen a hónap végéig lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. 

  Bővebben