IV. Zempléni Tekerentyű

Esemény neve: IV. Zempléni Tekerentyű

Esemény időpontja: 2015-09-19 00:00 - 2015-09-20 23:59

Esemény helyszíne: , Sárospatak-Baskó

Esemény típusa: Sporttevékenység

Szervező:

Résztvevők várható száma: 200 fő

Esemény rövid leírása: A szervezők célja, hogy kerékpáros-szabadidős programjukkal csatlakozzanak Európa legnagyobb közlekedés-környezetvédelmi kampányához, amely a lakosságot arra ösztönzi, hogy a gépkocsik használata helyett más közlekedési módokat pl: kerékpározást, gyaloglást részesítsenek előnyben. Továbbá felhívni a figyelmet a kerékpáros közlekedés környezet-és egészségbarát mivoltára, s rácsodálkozni környékünkre, hiszen így, testközelben tudatosul igazán, milyen szép vidéken élünk.

Weboldal: www.avgdse.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tekerentyu?fref=ts

Egyéb információk: Ismét megrendezésre kerül a már nagysikerű, a Zempléni hegyeken átívelő kerékpártúra, a IV. Zempléni Tekerentyű. Minden éven az Európai Autómentes Hét időpontjához igazodva, eszmeiségében ehhez az eseményhez csatlakozik e rendezvény, mely során az Árpád Vezér Diáksport Egyesület, mint közhasznú szervezet szervezésében Sárospatakról Baskóig tekerhetnek a kerékpározást kedvelők. 2015. szeptember 19-én 8 órakor kerül sor a rendezvény megnyitójára a sárospataki Makovecz téren. A kerékpárosok 3 kistérség gyönyörű tájait átszelve hódolhatnak szenvedélyüknek. A több intézményt és iskolát képviselő, valamint az országból messzebbről érkező kerékpárosok Sátoraljaújhelyen keresztül, Mikóháza, Pálháza, Telkibánya, Gönc (ebéd) és Abaújszántó érintésével az első napi végállomásként Baskó települést célozzák meg, ahol a kistérségek országgyűlési képviselője, Dr. Hörcsik Richárd és a település polgármestere, Hegedűs Szilárd fogadja majd az első nap teljes távját, a 90 km-t letekerő túrázókat. Az esti programok egyikeként jutalomban részesítjük a legfiatalabb és legidősebb résztvevőt. A két napos program megvalósításához kísérő szerviz autó és kisbuszt, orvosi kíséretet és frissítőt biztosítunk a résztvevőknek. A 2. napon - a program zárásaként - Erdőbényén keresztül, Olaszliszka érintésével indul vissza a csapat a kiindulópontra, Sárospatakra. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné megismerni a zempléni táj szépségeit, és szívesen csatlakozna a drótszamáron közlekedők széles táborához!Készíts fotót és töltsd fel egy kattintással!

Oszd meg másokkal is az élményt! Olvasd le telefonoddal a jobboldali QR kódot és máris lehetőséged van fotóidat azonnal megosztani az Európai Sporthét honlapján és a rendezvény Instagram oldalán!
A kód leolvasásával mobilodra letöltheted az Európai Sporthét fotó feltöltő oldalát ahol egy kattintással tudsz fotót készíteni a rendezvényről. Ha jól sikerült egy gombnyomással feltöltheted a Sporthét honlapjára.

Ha még nem rendelkezel QR kód olvasóval az alábbi linkről letöltheted ingyenesen: