Magyar Diáksport Napja - European School Sport Day Hungary

Esemény neve: Magyar Diáksport Napja - European School Sport Day Hungary

Esemény időpontja: 2015-09-25 08:00 - 2015-09-25 18:00

Esemény helyszíne: , köznevelési intézmények az ország egész területén

Esemény típusa: Sporttevékenység

Szervező: Magyar Diáksport Szövetség

Résztvevők várható száma: 200000 fő

Esemény rövid leírása: - diáksportnapi futótáv (2015 méter) teljesítése - 120 perc sportolás, aktív testmozgás

Weboldal: www.mdsz.hu

Facebook: https://www.facebook.com/diaksport

Egyéb információk: A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben immár kilencedik alkalommal hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját. A jelentkező iskolák számára a hagyományos diáksport napi futótávon (ezúttal 2015 m) kívül nincs semmilyen kötöttség, hogy a kért 120 perces mozgás keretei között milyen aktivitást végezzenek. Az immár hagyományos Magyar Diáksport Napja 2015. szeptember 25-én pénteken kerül megrendezésre, idén először a Magyar Diáksport Szövetség által koordinált Európai Diáksportnap keretében, csatlakozva az Európai Bizottság által idén útjára indított Európai Sporthét #Beactive, valamint az International Sport and Culture Association (ISCA) Move Week kezdeményezéshez (www.moveweek.eu). Az eseménysorozat 2014-ben minden korábbinál nagyobb résztvevőszámmal zajlott le: 768 iskola mintegy 200.000 tanulója töltött mozgással legalább két órát, akikhez a tanárok és sok esetben a szülők is csatlakoztak, így a résztvevőszám meghaladta 220.000-et. Az idei Magyar Diáksport Napján szeretnénk, ha még több intézmény csatlakozna kezdeményezésünkhöz, és közreműködne az alábbiak megvalósításában: - szeretnénk, ha a jelentkező iskolák diákjai, tanárai és mindenki, aki részt vesz az eseményen, legalább 120 percet töltene sportolással, aktív testmozgással e napon; - egyetlen közös programot kérünk: minden résztvevő teljesítse a Diáksport Napi Futótávot (2015 méter); - lehetőség szerint a mozgásos programok legyenek minél színesebbek, változatosabbak.Készíts fotót és töltsd fel egy kattintással!

Oszd meg másokkal is az élményt! Olvasd le telefonoddal a jobboldali QR kódot és máris lehetőséged van fotóidat azonnal megosztani az Európai Sporthét honlapján és a rendezvény Instagram oldalán!
A kód leolvasásával mobilodra letöltheted az Európai Sporthét fotó feltöltő oldalát ahol egy kattintással tudsz fotót készíteni a rendezvényről. Ha jól sikerült egy gombnyomással feltöltheted a Sporthét honlapjára.

Ha még nem rendelkezel QR kód olvasóval az alábbi linkről letöltheted ingyenesen: