Európai Sporthét Magyarországon is!

2015. augusztus 6., csütörtök 16:05

Szeptemberben első alkalommal rendezik meg az Európai Sporthetet, hogy azon minél több embert mozgásra bírjanak, és  ezáltal a rendszeres sportolást népszerűsítsék.  A sporthét hivatalosan szeptember 7. és 13. között zajlik majd Európa 31 országában, Magyarországon azonban hetedikétől egészen a hónap végéig lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. 

Az Európai Bizottság felhívja a sportegyesületeket, iskolákat, közösségi csoportokat és az egyéneket is, hogy vegyenek részt, és szervezzenek sporteseményeket saját közösségükben. A program égisze alatt lehetnek kisebb-nagyobb események - az új ötletektől kezdve a régen tervezettekig, a nyílt labdás edzésektől a szervezett sétákig, minden sporttevékenység elképzelhető.

Magyarországon szeptember 16. és 20. között zajlik az Európai Sporthét kiemelt eseménye, amelyet Szolnokon bonyolítanak le. Ez a Tiszaligeti Sportnapok. A rendezvényről minden információ megtalálható a http://tiszaligetinapok.hu/ oldalon.

A 2014-es Eurobarometer felmérés szerint az európai lakosság 59%-a soha vagy nagyon ritkán sportol, míg a legutóbbi Egészségügyi Világszervezet által publikált jelentés alapján 2030-ra az európai lakosság 80%-a válik túlsúlyossá. Ezt a kihívást célozva, az Európai Sporthét alatt előtérbe kerülnek a sportolás egészségre és általában a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásai.

Az Európai Sporthét magyarországi koordinátora a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ).

Mozdulj Te is Európával!

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk