Az Európai Sporthét főrendezvényén szólalt fel először az új sportállamtitkár

2015. szeptember 22., kedd 11:57

Közel 5000 főt mozgatott meg az Európai Sporthét kiemelt rendezvénye, a szolnoki Tiszaligeti Napok szeptember 16. és 19. között, ahol először szólalt fel a napokban hivatalba lépett sportért felelős államtitkár. Szabó Tünde szombati beszédében elmondta: az esemény szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen bizonyítja, hogy nagy volumenű sporteseménynek nemcsak a főváros adhat otthont.

Az idén 52. alkalommal megrendezett Tiszaligeti Napokon, amely itthon az Európai Sporthét zászlóshajó-eseménye is egyben, 4 nap alatt 25 sportágban és 19 versenyszámban próbálhatták ki magukat a résztvevők. A hagyományos mozgásformák – mint például a foci, a streetball (kosárlabda), a röplabda és a kézilabda – mellett a szabadidős sportágak helyszínein is szép számmal akadtak résztvevők. Nordic walking, célhorgászat, kerékpáros ügyességi pálya, tűzharc, zsinórlabda, lövészet, szépkorúak próbája, tánc, aerobik és fitnesz is szerepelt a programok között, de itt zajlott az Országos Amatőr Teniszverseny is. A nap folyamán 16 sportegyesület és a szolnoki sportiskola szakosztályai mutatkoztak be különböző sportágakkal, a családi parkban pedig egészségügyi felmérések, bemutatók is várták az érdeklődőket.
 
Az Európai Bizottság által életre hívott új kezdeményezés, a sportot és testmozgást népszerűsítő Európai Sporthét kiemelt rendezvényére a most hivatalba lépett sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde is ellátogatott. „A mozgásnak mindenki számára könnyen elérhető kikapcsolódási lehetőséggé kell válnia. A tiszaligeti sportkomplexum kiváló példája annak, hogy Budapesten kívül is virágzó sportélet zajlik. Az Európai Sporthéttel teszünk is azért, hogy hazánk élen járjon a szabadidősportban. Örülök, hogy a Sporthét főrendezvényén szólalhatok fel először államtitkárként, hiszen az unióban is kiemelkedő vállalással sportol az egész ország a brüsszeli kezdeményezés keretében“ – mondta el szombaton, a szolnoki rendezvény családi napján.
 
A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált Európai Sporthét itthon egy hónapon keresztül, több mint 230 szabadidősport-eseményen ösztönöz mozgásra, és még a hónap végéig zajlik országszerte.
 

Európai Sporthét - Magyarországon Sporthónap! Mozdulj Te is Európával!
További információ:
http://europaisporthet.hu/
https://www.facebook.com/europaisporthet

Sajtókapcsolat
Bányai Zsófi
PR manager, Person Communications
+36 20 613 38 59
banyai.zsofi@person.hu

Az Európai Sporthétről
Az Európai Sporthét az Európai Bizottság új kezdeményezése, amelyet 2015 szeptemberétől minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A kampány egész Európára kiterjed, idén szeptember 7. és 13. között zajlik 31 országban. A hivatalos nyitóeseményt Brüsszel rendezi, itthon pedig szeptember 7. és 30. között tart az eseménysorozat, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség szervez.
További információ: http://ec.europa.eu/sport/week/

A Magyar Szabadidősport Szövetségről
Az 1989-ben alapított szövetség számos szabadidősport-rendezvény koordinátoraként tevékenykedik, célkitűzése az egészséges és aktív életmód támogatása, illetve a hazai szabadidősport-kultúra fejlesztése. A Magyar Szabadidősport Szövetség 1996-tól tagja a szabadidősport nemzetközi világszervezetének, a TAFISA-nak, illetve 2007 óta az Európai Munkahelyi Sportszövetségnek is.
További információ: http://www.masport.hu/
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk