Hamarosan újra Európai Sporthét: regisztráld eseményed most!

2016. augusztus 29., hétfő 19:25

Szeptember 10. és 18. között már második alkalommal rendezik meg az Európai Sporthetet, amely tavaly itthon több tízezer, Európa-szerte pedig 31 országban összesen 5 millió embert mozgatott meg. A cél most is az, hogy minél többen tegyenek az egészségükért az izgalmas sporteseményeken, és azok is megismerjék a mozgás örömét, akik általában keveset sportolnak – márpedig az európaiak nagy része egy felmérés szerint ebbe a kategóriába sorolható. Idén egészen a Sporthét kezdetéig, szeptember 10-ig várják a szervezők jelentkezését. 

Az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejött Európai Sporthét tavalyi sikere megmutatta, hogy milyen felszabadító, amikor tízezrek mozognak egyszerre egy egészségesebb, boldogabb élet érdekében. Egy 2 évvel ezelőtti statisztika szerint (Eurobarometer, 2014) az európai lakosság közel 60% soha nem, vagy csak nagyon ritkán sportol, annak ellenére, hogy 37%-uk naponta több mint 5,5 órát tölt ülve. Ezért is fontos, hogy idén még többen megmozduljunk, és rácáfoljunk az Egészségügyi Világszervezetnek arra a nem éppen szívderítő jóslatára, miszerint 2030-ra az európai lakosság 80%-a túlsúlyos lesz.

Szeptember 10-ig regisztrálhatjuk saját eseményünket

Aki tavaly már a részese volt, annak azért, aki pedig kimaradt volna, annak azért érdemes idén csatlakoznia a rendezvénysorozathoz. Ebben az évben a szervezők szeptember 10-ig várják a sportegyesületek, iskolák, közösségi csoportok és egyének jelentkezését, akik az általuk szervezett sporteseményt a megadott időpontig regisztrálhatják az www.europaisporthet.hu oldalon. Az idei eseménysorozat tematikájának négy fő fókusza az oktatási környezet, a munkahely, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok. A lehetőségek száma végtelen: a futóedzéstől a lábtengón át a kirándulásig minden belefér, hiszen a lényeg a mozgás öröme.

Az idei év kiemelt eseménye a szeptember 11-én megrendezett Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál, amelynek a Kopaszi-gát ad otthont. Az eseményen kipróbálható több mint 90 mozgásforma között az unokáktól a nagymamákig garantáltan mindenki megtalálja majd a hozzá leginkább passzolót. A rendezvény egyébként 2011-ben elnyerte a szabadidősport világszövetsége, a TAFISA innováció díját.

Az Európai Sporthét magyarországi koordinátora idén is a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ).

 

-#BeActive #mozduljteiseuropaval #europaisporthet

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk