Mi az Európai Sporthét?

Miről is van szó?

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk. 

Mikor?

Az Európai Sporthét idén 2023. szeptember 23. és 30. között zajlik Európa-szerte, így Magyarországon is. 

Ki?

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amely az elmúlt években az EU legnagyobb szabadidősport programjává nőtte ki magát.

A Sporthét megvalósítását minden országban a helyi nemzeti koordinátorok végzik, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egy hetes programsorozat kínálata. A hazai koordinációt és kommunikációt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi. Minden évben inspiráló magyar személyiségekkel is együttműködünk, akik nagykövetként segítik a Sporthét és a #BeActive üzenet népszerűsítését. 

Milyen módon?

Az Európai Sporthét kiemelt fókusztémák– az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Több ezer esemény zajlik szerte Európában ezen témákhoz kapcsoldóva. 

Az eseménysorozathoz szinte bármilyen érdeklődő szervezet vagy közösség csatlakozhat, ha vállalja, hogy nyitott, lehetőleg non-profit jellegű eseményt szervez a Sporthét keretein belül, és eseményét regisztrálja a honlapunkon. 

A Sporthét „#BeActive” mottója egész évben közvetíti az egészséges, aktív életmód üzenetét a kampányhoz csatlakozó eseményeken.

Miért?

Az aktív életmód jelentősen hozzájárul az európai polgárok jólétéhez, azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Sporthét és az egész évre kiterjesztett #BeActive kampány ezen szeretne változtatni. 

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk